top of page
Пошук
  • Ольга Болотна

Прозорість та доступність загальнодоступних ресурсів на веб-сайтах закладів освіти м. Кривого Рогу

Відповідно до ст.30 Закону України «Про освіту», всі заклади освіти мають формувати відкриті та загальнодоступні ресурси з інформацією про свою діяльність і оприлюднювати таку інформацію на своїх веб-сайтах, у разі відсутності – на веб-сайтах своїх засновників.

ГО «Основи Свідомості» спільно з батьками-волонтерами було проведено масштабну роботу з перевірки наповнюваності веб-сайтів кожного окремого загальноосвітнього закладу міста, визначення їх прозорості та доступності в отримані інформації про загальноосвітній заклад , наявність на веб-сайтах загальноосвітніх закладів переліку усієї інформації та документів, визначених частиною 2 статті 30 Закону України «Про освіту».

Моніторинг веб-сайтів закладів загальної середньої освіти відбувався по районах міста, кожен освітній заклад міста розглядався окремо. Оцінювання веб-сайтів загальноосвітніх закладів міста проходило за трьома критеріями:

  • відповідає нормам,

  • не відповідає нормам,

  • частково відповідає нормам.

Переглянути результати проведеного моніторингу веб-сайтів закладів загальної середньої освіти разом з аналізом (візуалізація з відображенням частки кожного критерія) щодо відповідності прозорості та доступності цих сайтів, виконаних відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про освіту»:

Виходячи з вищевикладеного, маємо на превеликий жаль не дуже гарну картину у процентному співвідношенні щодо прозорості та доступності веб-сайтів загальноосвітніх закладів м. Кривого Рогу :

  • відповідає нормам – 47%;

  • не відповідає нормам – 41%;

  • частково відповідає нормам – 12%

Загальна інформація по місту:https://drive.google.com/open?id=1Ssz-Sh0kM9D586iT...

Рекомендації ГО «Основи Свідомості» щодо виконаного моніторингу веб-сайтів загальноосвітніх закладів м. Кривого Рогу: https://drive.google.com/open?id=1JkfLtzMjST65jG4P...

P.S. ГО «Основи Свідомості» висловлює подяку всім батькам - волонтерам за надану допомогу в проведені моніторингу усіх закладів загальної середньої освіти. Дякуюємо всім за підтримку!

61 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Виступ спікера Форуму Батьків Сергія Бурова

Якщо ви не були присутні на форумі батьків, то у вас є змога послухати наших чудових спікерів на відео. Відео - https://www.facebook.com/2168734150015204/videos/277682116208628/ - керівник освітнь

Виступ Артема Бондаренко

Артем Бондаренко - перший обраний за конкурсом директор школи. Вiн не залучає батькiв до фiнансування закладу. Як йому це вдається? Дивiться вiдео i дiзнаєтесь 🙂 Відео - https://www.facebook.com/21

Заявка на можливість вести блог

Повідомлення надіслано, спасибі!

bottom of page